Manage IT 2020: Gemeente zonder Gemeentehuis

Manage IT2020
Terug naar overzicht

Op 10 december 2020 organiseert V-ICT-OR naar jaarlijkse traditie Manage IT. Dit jaar zal Manage IT online doorgaan met als thema: "GEMEENTE ZONDER GEMEENTEHUIS". Als platinum partner van V-ICT-OR is Zeticon uiteraard ook van de partij. Bent u daar ook bij?

DE GEMEENTE ZONDER GEMEENTEHUIS

Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat de lokale besturen in een digitale stroomversnelling zijn terechtgekomen. Inwoners konden namelijk niet meer zomaar hun stad-of gemeentehuis binnenstappen. Raadsvergaderingen moesten online gebeuren en werknemers waren verplicht thuis te werken. Iedereen kent dit verhaal.

Lokale besturen waren dus genoodzaakt om hun werking aan te passen door ook hun dienstverlening online aan te bieden. Er moest gezocht worden naar alternatieve oplossingen om op een verantwoorde manier informatie te verschaffen zonder toegevingen te doen aan de wendbaarheid en snelheid van de organisatie.

We zullen ook niet meer terugkeren naar de oude, vertrouwde situatie. De trend dat overheidsorganisaties zich als een regieplatform moet profileren is de nieuwe toekomst. Het is ook belangrijk om iedereen (medewerkers, inwoners, partners,...) mee te betrekken op deze digitale reis.

De aanpak hiervan en ervaringen komen op het programma van Manage IT 2020 te staan.

SESSIE IN DE KIJKER: ARCHIVEREN VIA DAV

Zoals ieder jaar zijn er verschillende inspirerende sessies op Manage IT. Vorig jaar werd ons Digitaal Archief Vlaanderen verhaal voorgesteld. Dit jaar nemen Johan De Reu ( lokaal bestuur Dilbeek) en Quincy Oeyen (Het Facilitair bedrijf) het woord op 10 december en zullen live latn zien hoe ze de vergaderingen van de gemeenteraad en het college in Dilbeek succesvol archiveren via het e-Depot van DAV.

Benieuwd hoe Dilbeek hun informatie zo eenvoudig mogelijk archiveert? De sessie gaat door van 13u30 tot 13u50. Ontdek het volledige aanbod van Manage IT 2020 via volgende link: Agenda Manage IT 2020

PRAKTISCHE INFORMATIE

Zien we u daar? Tot dan!

(Dit evenement is afgelopen)

Geschreven door Thuy Nguyen