Trefdag Digitaal Vlaanderen 2020 gaat digitaal

#TDV202 gaat ... Digitaal

Trefdag2020
Terug naar overzicht

Op 26 november 2020 vindt Trefdag Digitaal Vlaanderen weer plaats. Zoals ieder jaar organiseert Informatie Vlaanderen de Trefdag Digitaal Vlaanderen waarbij de digitale transformatie van overheidsdiensten centraal staat. Dit jaar pakken ze uit met een digitale versie van het event!

TREFDAG DIGITAAL VLAANDEREN 2020

In Vlaanderen zijn de overheden volop in transformatie om digitaal te handelen en te zijn. Tijdens Trefdag Digitaal Vlaanderen kan je ontdekken op welke manier de overheden nu slimmer digitaal werken aan de hand van diverse technologieën en datastromen. Het doel is om hun dienstverlening nog beter te maken voor hun doelgroepen namelijk de burgers en verschillende ondernemers. Daarbij is Covid-19 ook een enorme versneller van digitalisering, een extra stimulans dus voor de digitalisatie van de overheid. Ontdek tijdens dit event inspirerende sessies en maak kennis met innovatieve bedrijven die meebouwen aan het Digitaal Vlaanderen.

HOE BLIJFT ZETICON HELPEN AAN EEN DIGITAAL VLAANDEREN?

Binnen Zeticon blijven wij bouwen aan onze 3 verhaallijnen namelijk MediaHaven, DigiHaven en Informatiebeheer. Met betrekking tot MediaHaven timmeren we verder aan de weg van MediaHaven 2.0. In een eerste stap hebben we de eindgebruikers interface omgevormd tot een proces gedreven interface. Meer weten over MediaHaven 2.0? Lees het in deze blog.

Ook DigiHaven wordt verder uitgebouwd. Enerzijds hebben we de functionele verrijking, die tevens zal doorgevoerd worden naar het Digitaal Archief Vlaanderen, zoals de mogelijkheid tot het gebruik van een documentenkluis, d.m.v. integratie met de handtekenmap. Anderzijds zijn we in de analysefase wat betreft de integratie van ons platform met de functionaliteiten van een analoog archiveringsomgeving. Dit zorgt ervoor dat onafhankelijk of het dossier reeds gedigitaliseerd is of niet, men het dossier snel kan terug vinden.

We zijn ook volop bezig met het uitbouwen van onze dienst Informatiebeheer. Dit is eigenlijk een direct gevolg van enkele concrete vragen van onze klanten die willen aansluiten of reeds aangesloten zijn op het Digitaal Archief Vlaanderen. Hoe moeten wij daar nu aan beginnen? Op basis van die behoefte hebben we een dienst opgezet binnen Zeticon om die instellingen te begeleiden. Het is een gestructureerd proces waarbij we via verschillende stappen het informatiebeheer gaan structureren.

Benieuwd naar meer? Op onze digitale stand kan je een podcast beluisteren waar we meer vertellen over de toekomst van digitaal archiveren.

WAAR KAN JE ONS VINDEN?

Een Digitaal Vlaanderen, daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Kom ons bezoeken tijdens je virtuele wandeling in het digitaal platform!

Je kan onze digitale standruimte vinden in de Cronos Public Services Room 2.

Je kan ook steeds persoonlijk in gesprek gaan met onze mensen via de live chat op onze digitale stand. De lockdown houdt ons alvast niet tegen om te helpen bij de digitalisering van uw overheid!

(Dit evenement is afgelopen)

Geschreven door Thuy Nguyen